Ovi 2. nap és bevásárlás francia szupermarketben

A mai reggelen kis sírással engedtük el Korinát az óvodában, nem nagyon akart maradni. (én végül nem sírtam ma reggel) Későbbi saját elmondása szerint picit sírt csak a délelőtt során de ma már többet játszott és nem rázta ki a hideg a gondolattól, hogy hétfőn vissza kell mennie. Aranyos volt, mert előtő este pontosan megfogalmazta, hogy mi is a problémája (ugyanaz, mint nekem általában). Nem tudja elmondani franciául amit szeretne és idegesíti, hogy ez a helyzet. (ez utóbbit persze nem így mondta, de ez a lényeg) Jövő héten teszteljük az egész napos ovis létet, ottalvással, ebéddel…kíváncsi leszek rá.

Ebéd után elmentünk bevásárolni az itteni Tesco-ba, ami Carrefour névre hallgat. Csodálatos. Viccesnek találom persze, hogy külföldön az embernek még a joghurt is jobban tetszik, mert más pedig lehet, hogy nem is épp egy jó minőségűvel szemezünk, de itt mindennek szuper csomagolása van és nagyon hívogató. Még mindig lehet azért olyan dolgokat találni így a nagy kapitalizmus közepén is, ami Magyarországon nincs, vagy csak épp drága. (lásd kagyló, amit kilóra lehet venni) Szóval továbbra is egy élmény külföldön bevásárolni menni, legalábbis számomra. Az élet apró örömei.

IMG_20160901_171217

Hamarosan érkezik Ivo nővére Lena, a párja Niels és 2 fiuk Valentin és Cedric a hétvégére. Korina boldog lesz, hogy házon belül két napig mindig kéznél lesznek a játszópajtások. Mi is boldogok leszünk, csak bírjuk majd a gyerekzsivajt!

Ezen a héten abban a luxusban van részem, hogy a konyhában semmit sem kell csinálnom. Jövő héten viszont, 3 napig én fogom főzni az ebédet. Nagyon furcsa lesz minden nap főzni, de bele kell majd jönnöm. Itt a napi menüzés nem olyan, mint otthon, illetve nem akkor amikor munkanélküli az ember. Viszont Ivonak és nekem is ennünk kell valamit ebédre, és jelenleg apósom is itthon van ebédidőben, úgyhogy nincs mese, főzni kell. Persze erről egy bekezdést írni nevetséges, csak az én hiányzó háziasszonyi vénám miatt érdekes ez az egész. Az biztos, hogy a francia előétel-főétel-sajt-kávé+csoki menüt nem fogom tudni reprodukálni és nem is fogok rá törekedni. Illetve, ez nem teljesen igaz. Ugyanis a probléma az, hogy a magyar leves+főétel elkészítésének időigénye sajnos jóval meghaladja a francia előétel+főételét. Ergo, lopom majd a menüt a sajttól kezdve és elé főzök valamit. Vagy áttérek teljesen a francia módira és reszelt répát fogok készíteni előételnek. Bye-bye levesek.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One Reply to “Ovi 2. nap és bevásárlás francia szupermarketben”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *