Készülődés az ovira – 2016. 08. 31.

Sokáig aludtunk aztán jó sokat semmit sem csináltunk. Ivoval délben megnéztünk egy lakást, de nem volt nyerő, mert a konyhabútort szinte kifelejtették belőle. A lakáskeresés projekt tehát folytatódik.

Délben újra ráeszméltem a francia étkezés csodálatos titkára. Ez egy olyan dolog, amit folyamatosan figyelemmel fogok kísérni. Egy sima hetköznap volt és a következő volt a menü. Reszelt sárgarépa vinegraitte öntettel (baguette vajjal mellé opcionális), borjú pogácsa (mint a hambi)  ratatouille-vel azaz párolt  cukkinival padlizsánnal paradicsommal (baguette vajjal mellé opcionális), sajt (baguette vajjal mellé opcionális) és kávé egy kocka csokival. Ha a vajas baguette-et megkíséreljük figyelmen kívül hagyni, akkor egy elég könnyű de laktató menűt kapunk. Még egy kis baguette-et együtt is. Nem éreztem úgy, mintha egy tégla lenne a gyomromban és nem is voltam éhes délután négykor. Érdekes.

Délután az oviban voltunk látogatáson. Nagyon hangulatos régi épületben van az ovi, kis kerttel, belül felújított, szép termekkel 10 percre Ivo szüleinek házától, ahol most lakunk. Azért itt is tele vannak az óvodák, 28 gyerek van egy csoportban. Az alváshoz külön terem van emeletes ágyakkal, ez persze minden gyereknek tetszik. Bár kíváncsi vagyok arra, hogy a ki aludjon alul/felül vita hányszor zajlik le a gyerekek között. Nincs váltócipő és szerda délután nincs ovi. Mindenki oldja meg ahogy tudja. Az igazgató is visz csoportot, Korina hozzá fog járni, a neve Sophie. Ő kedden nem tanít, ekkor igazgat és helyettesítik. Elég szigorú a jövés-menés rendje, nekem kissé túlzó is mivel 8:35 és 8:45 között kell megérkezni és 15:50-16:00 között kell elvinni a gyereket. Tovább is maradhat, de az fizetős. Lehetőség van arra, hogy otthon ebédeljen, azaz 11:35-től 11:45-ig el lehet vinni haza ebédre és alvásra és akár vissza sem kell vinni vagy ha az ember akarja akkor 13:35-ig visszaviheti. Számomra ennek semmi értelme. Volt egy fekete kisfiú, Ivo látott 2 arab fiúcskát és hallottunk angol hangot is. Alapvetően szimpatikus volt mindenki és elég lazának tűnnek. Holnap leteszteljük. Első nap Korina délelőttre marad csak és ott lehet vele maradni egy kicsit, de második nap már nem. Azért majd figyelek, hogy hány szülő marad ott a gyerekkel…ez itt nem divat itt Franciahonban lehet hogy nincs is olyan szavuk, hogy beszoktatás.

A vacsorát Pongiék csodálatos Irsai Olivér pálinkájával zártuk, amelyről anyósom és apósom is a legmelegebben nyilatkoztak! Köszönjük Kisberácz Pálinka! Ez itt a reklám helye (is).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *