Újra hétfő

A mai reggel megint sírással kezdődött az oviban, de leginkább azért mert Korina látott két nagyon síró gyereket a teremben s ekkor úgy döntött, hogy ő is sír egy kicsit. Megint nagyon szomorúan hagyatam ott, arról nem is beszélve, hogy egy három fogásos ebéddel és egy alvással is meg kell kűzdenie a mai napon.

IMG_20160901_171345

Ma én vagyok a chef. Vagy chefine? Madame chef? Chefné? Szóval már tegnap délután megfőztem a Palóclevest és betettem a hűtőbe. Ma délelőttre csak a palacsintasütés és a túrótöltelék elkészítése maradt. Kezdődnek a gondok, nem találtam túrót a boltban! Catastrophe! A ricotta viszont ott figyelt a hűtőben, úgyhogy ricottás-mazsolás palacsintát csináltam. Nagy sikerem volt mindkettővel!

Külföldön magyar ételeket főzni egy tesljesen új fíling. Van valami plusz varázsa, ad egy kis hazafias érzést és megnyugtatja a honvágyat. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor az ember építi az országimázst (főleg ha külföldieknek főz) és én imádom az ilyen feladatokat. Lehet, hogy Ivo mégis jól jár velem végül, eddig nem ez volt a helyzet konyhai tekintetben.

Mivel munkanélküliként elég jól szervezett háziasszony tudok lenni, így ma délelőtt arra is maradt idő, hogy anyósommal bemenjünk a belvárosba megnézni egy új dán lakberendezési boltot és persze ami az útba esik. Nagyon szép Nantes belvárosa építészeti és vásárlási tekintetben egyaránt. Elképesztő, hogy itt mennyi ízléses, szép, vagy egyszerűen klasszikus dolog van a boltokban, nincs csicsa. Korina kapott egy vízfestéket, hogy motivált legyen az ovira, majd azt mondjuk neki, hogy azért kapja, mert ilyen ügyesen kibírt 3 napot. 🙂 Egyelőre nem szereztem be semmi csodálatosat, csak egy doboz allergia elleni gyógyszert a patikában.

Nespresso: Most nyílt egy Nespresso bolt a belvárosban, itt vettem 20 db kapszulát, amit egyelőre jól beosztunk. Két óriási George Clooney poszter van a boltban, igazán elbűvölő…hátha egyszer eljön személyesen is promótálni az üzletet. Oh, George!

Ma megkaptam az első francia magazinomat Ivotól, amíg ő a lottóját intézte. Nyilván a nyelvtanulás érdekében…khmm… A címe Avantages (bár egyelőre nem igazán értem hogy miért hívnak “előny”-nek egy női magazint) és így fest a weboldala: http://www.magazine-avantages.fr/

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *