Született feleség

A desperate housewife megintcsak találóbb, mint a magyar fordítása, én is inkább annak érzem magam, mint született feleségnek. Persze, ha nem kellene minden nap ebédet főznöm, akkor totálisan haszontalannak érezném magamat, úgyhogy valójában nem is panaszkodhatok. Plusz Francoise minden nap visz magával ebédet a munkahelyére és így legalább neki nem kell főznie magára. Lehet, hogy felvesznek bentlakásos szakácsnak, mert elég jóban vannak a magyar konyhával. 🙂

Eddig nem a francia ételek palettájáról bővítettem a tudásomat, hanem egy nagyon hasznos és környezetbarát háziasszonyi hozzáállást sajátítottam el az anyósomtól. Ez a következő: nem szabad semmit kidobni, ami megmarad azt fel kell használni egy következő fogáshoz vagy le kell fagyasztani. Ez eleinte nem is olyan egyszerű a fogyasztói társadalom előnyeit szívesen élvező személyeknek, azaz nekem, ugyanakkor, roppant hasznos. A fő képen látható kis körtés pohárdesszert is így készült. Volt 4 db rohadni készülő kis körténk. 🙂 Íme a recept:

Hozzávalók: 4db körte (vagy bármilyen maradék gyümölcs ami mindjárt a kukában landol), 2 kanál cukor (vaniliás cukor még jobb), egy citrom (héja és leve), 1-2 doboz natur joghurt, mazsola (nálam mindig van otthon), kis méz (elhagyható), natur keksz vagy babapiskóta a tetejére, vagy bele (elhagyható)

Készítés: felkockázzuk a meghámozott gyümölcsöket és egy lábosban feltesszük főzni miután beletettük a cukrot, egy fél citrom levét és a reszelt héját. Nem kell sokáig főzni, mert amúgy is puha a gyümölcs, ha már érett. Beledobunk egy kis mazsolát majd előveszünk 3-4 kis poharat és alulra belekanalazzuk a körtét, majd a tetejére a natúr joghurtot (a joghurtba lehet keverni egy kis mézet) de rétegezni is lehet. A tetejére kerül a keksz dekorációnak és mehet be a hűtőbe. Így került a kuka helyett a desszertes pohárba a körte.

Ma benéztünk egy pékségbe, hogy megvegyünk mindennapi kenyerünket, azaz baguette-ünket. Azt hiszem sok mindent végig kell kóstolnom majd, lassan keresek magamnak valami sport elfoglaltságot, mert ennek így nem lesz jó vége! Itt egy almás pite, vagy ahogy itt hívják “tarte”:

IMG_20160907_132842

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *