Banki ügyintézés

Ma reggel időpontra mentünk Ivoval a bankba. Elsősorban közös bankszámlát nyitni és egyéb, lakás és egészségbiztosítással kapcsolatos dolgokat megkérdezni. Na nem mondom, hogy mindent értettem közben, de azért meglepően sokszor tudtam, hogy éppen hol tartunk, illetve jókor írtam alá jó helyen. 🙂

Van egy recepciónak kinéző pult, ahol sorban állnak az emberek a kisebb dolgok elintézésére (nincs számhúzás), ezen kívül viszont minden ügyintézőnek külön szobája van, ahol fogadja az embereket. Mondjuk ez egy kicsi bankfiók egy családi házas övezetben, úgyhogy lehet, hogy a belvárosi bankok teljesen máshogy működnek.

Több mint egy órát voltunk ott, és nagyon szimpatikus volt az úr, aki nekünk segített. Itt lakásbíztosítást a tulajdonosnak és a bérlőnek is kötelező kötni, nincs kibúvó. De az egészségbiztosítási rendszer azért az a csúcs. A TB csak 60 százalékát fedezi az orvosi, gyógyszertári és kórházi költségeknek. E mellé kell kötni egy magán egészségbiztosítást, ami fedezi a fennmaradó részt. Nekünk hármunknak is lehet egyetlen biztosítása, mint egy család, így ez egyszerűbb, viszont havonta kb. 20 000 forint lesz, ami Ivo szerint nagyon olcsó 3 személyre. Számomra hihetetlen, hogy évente több mint 200 000 foritnot kell kifizetnünk, akkor is ha nem történik velünk semmi. Persze ha eltörne a lábam, mondjuk akkor az összes tartalékunk rámenne a kórházi számlára a plusz biztosítás nélkül, tudom én ezt csak akkor is furcsa!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *