A lakáskeresés második hete

Albérletet keresünk Nantes-ban, kifejezetten az ovi és Ivo szüleinek a környékén, legalább 2 hálószobával. Nem is megy olyan könnyen. Itt nem talál az ember naponta 5-10 új hirdetést, mint Budapesten. Kevés a lakás, de nagy a kereslet, ezért sem a tulajdonosoknak, sem az ingatlanosoknak nem kell igyekezniük semmilyen téren. Itt a bérbeadó és a bérlő is fizet egy havi lakbérnek megfelelő összeget, vagy tőbbet az ingatlanos szolgáltatásaiért, plusz a tulaj és a bérlő is kell, hogy rendelkezzen lakásbiztosítással. Ez a rend. Sajos bútorozott lakást kiadni itt nem divat, pedig nekünk az lenne a legjobb, de ilyet 2 hét alatt csak egyetlen egyet találtunk nagymama korabeli berendezéssel.

Két lakást láttunk eddig, ami jónak tűnt, 58-68 m2 közöttiek, új építésű társasházakban, egyszerű, de korrekt belső kialakítással. Ugyanakkor a konyhabútor lényegében hiányzott mindkettőből, amit láttunk. Jó, jó kicsit túlzok, mert a 70-es évek panelkonyháiból megszokott mosogató szekrénnyel az volt mindkettőben, de felső szekrény már nem volt hozzá. Slussz-passz. A bérlő viszi a sütőt, a hűtőt, megoldja hogy legyen munkalap és egyéb szekrény amibe a serpenyők, lábasok, tányérok és poharak beférnek.

Az egyik lakásban 8 évig lakott egy pár egy kisgyerekkel és az ő konyhájuk is ilyen volt. Ami még furcsább egy magyar szemnek, hogy egy sütős mikrójuk, egy 2 helyes rezsójuk (igaz indukciós) és egy mosogatógépük volt csak. Érdekes, hogy az enni és az (elvileg) főzni úgy szerető franciák hogy tudnak egy ilyen szedett-vedett konyhában alkotni, és főként ennyi éven át.

Az e héten látott 2 szoba nappalis lakásra jeleztük, hogy kivennénk, de még nem hallottunk az ingatlanos felől, hogy megfelelőnek tartja-e ő és a tulajdonos azt a banki garanciát, amivel igazoljuk, hogy megbízható, fizetőképes bérlők vagyunk. A konyha borzalmas, de a lakás és a környék minden egyéb szempontből szuper, kivéve hogy gyalog+busszal kell oviba járni (kb. 25 perc). Mivel az ígért időre nem jött válasz, tovább folytatjuk a keresést.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *