Vidámpark

Nantes-ban tavasszal és ősszel egy hónapra felállítanak a vár melletti parkolók területén egy vidámparkot. Ide mentünk el szombat délután Korinával és Ivoval.

Hiába gondolja az ember, hogy manapság magyarországon már minden van, akkor is meg tud lepődni időnként a nyugat gazdagságán. Bár alapjaiban véve leginkább méretében volt lenyűgöző ez az alkalmi vidámpark, illetve az hogy ideiglenes létére lepipálhat jópár általam látottat. Persze annál nincs jobb, mint amikor Kertvárosban a Berek utcánál ott a libegő és dübörög a Modern Talking, de nem tudom ezzel fogok-e még valaha találkozni.

20160910_165530

Szóval volt óriáskerék, több “hanytatós-pörgetős” körhinta a bevállalósabbaknak, az égben magasan himbálódzó a még bevállalósabbaknak, számos gyerek körhinta állat és mesefigurákkal, 2-3 dodzsem, és az ügyességi játékok (lövőv, dobós) ahol igazán normális kinézetű játékokat és plüssöket lehetett nyerni. És volt rengeteg nyerőgép, főleg az volt népszerű, ahol egy fém kart irányítva majd leeresztve el kell csípni a vágyott plüsst, majd a kar rendre visszaejti azt, amikor az ember már majdnem örül. Én ezt a gépet gyűlölöm, de Ivonak kellemes gyerekkori emlékei kötődtek hozzá, így elvertünk rajta egy kis pénzt. Talén nem is kellene mondanom, hogy zéró sikerrel. Volt még ijesztő és filmes tematikájú elvarázsolt kastély is.

img_20160910_184339

Ettünk is persze a vidámparki édességek
közül. Én a chichi-t próbáltam ki, Ivonak ez a gyerekkori ízeket idézte vissza, ő rengeteg ilyet evett amikor a szüleivel ebbe a vidámparkba jártak. Ezt az olajban sütött édes rudat churros néven is ismerik, az állaga kicsit olyan mint a lángosé csak édes, ropogósabb kívül és cukorral van megszórva. Szóval nem olyan mégsem. 🙂

Egy menet a körhintán 2.50 euró, de miután ez otthon is 500 forint, nem is találtam annyira nagyon soknak, ahhoz képest, hogy itt micsoda kínálat volt. Fantasztikus volt, meg kell hogy mondjam.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *