Óceánparti kiruccanás Pornichet-be

Vasárnapra szép időt mondtak, így az óceánpart felé vettük az irányt délután. A legközelebbi kisváros, Pornic 45 percre van Nantes-tól, itt már voltunk 4 éve, úgyhogy kicsit feljebb vettük az irányt és 55 perc alatt elértük Pornichet-t.

pornichet_map

Plusz szerencse, hogy Ivo legjobb barátja, Simone, jelenleg Guerand városában lakik a barátnőjével Valerievel így ők is át tudnak ugrani a partra, mert 10 percre laknak az óceán parti városoktól.

20160911_134350

Fantasztikus, hosszú, homokos tengerpartot találtunk, rengeteg szörfössel. A víz nekem hideg volt, szerintem kb.18 fokos lehetett, de Korina és a fiúk fürödtek is. Bár Korinát leginkább a kagylógyűjtés, és a homokozás, valamint a homokban való összevissza rohangálás kötötte le. Jó meleg volt és a szél is kellemesen lengedezett, így nem volt fullasztó a hőség. Jó kis szeptember, tetszik ez nekem.

A parttal párhuzamosan volt egy autóút, aminek a közepén parkolni is lehetett egy sávban és e mögött pedig siófoki aranypart hangulatú épületek álltak, amik nem hotelek, hanem nyári rezidenciák voltak, sokan óceánra néző lakás-nyaralóval rendelkeznek, vagy azt bérelnek ezen a soron. Számomra ez nem volt túl hangulatos, mert modernebb emeletes házakról van szó, de azért szép volt. Nekem a régi kis házak és öblök tetszenek a legjobban vagy amikor a part mellett van sok kis bolt, bazér, kávézó és étterem. Persze itt is volt néhány étterem a parton, de egymástól elég távol.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *