Nem tudok franciául

Most kezdem el jobban megérteni és átérezni Ivo helyzetét, amikor Magyarországon próbált állást keresni a kis magyar tudásával, remek angol, francia, román nyelvtudásával és a sok remek szakértelmével. Nem ment. Kevés volt az állás, ami passzolt és bármire pályázott vissza sem szóltak, hogy nem.

Én elég sok mindent megértek már a mindennapi élet témáiból és mondhatjuk talán, hogy alapfokon beszélek is franciául, de nem tudok franciául mégsem. Rettenetesen kevés ez még mindig sok mindenhez, elsősorban ahhoz, hogy munkát találjak. Minden olyan állásnál, ahol hangsúlyos az angol nyelv felsőfokú ismerete, a franciát is anyanyelvi szinten kell beszélni. Ez a helyzet, legalábbis ez a jelenlegi tapasztalatom.

Nincs türelmem kivárni a fél évet, mire talán folyékonyan tudnék majd beszélni az anyanyelvi környezetben. Amúgy pedig mitől is? Otthon vagyok egész nap. Nem járok francia társaságba (eddig) nem járok dolgozni egy céghez ahol mindenki franciául beszél és a férjemmel angolul és magyarul gyorsabban megértjük egymást, mint franciául. A boltokban pedig elég kevés tudással is el lehet boldogulni.

Elkerülhetetlennek látom, hogy beiratkozzak egy nyelviskolába!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *