Valóságshow

A tévénézés, ugyebár a mindennapi élet része. Igaz manapság már – hála az internet mindenhatóságának – nem mindenki tart tévét. A valóságshow-k minden korosztály számára ismertek, hiszen teljesen betolakodtak az életünkbe, akarva-akaratlanul dől ránk erről az információ mindenhonnan. Számomra a magyarországi valóságshow-k nem lézetnek, ugyanakkor más, külföldi csatornákon már időnként leragadtam egy-egy ilyen műsoron. Ennek nagymesterei az amerikaiak, ott rengeteg témában forgatnak akár sztárokkal akár anélkül. Nekem az esküvői ruha próbálgatós és a görög cukrászdatulajdonos a gigantikus tortáival nyerte el eddig a tetszésemet. Kíváló időtöltés, amikor az ember annyira fáradt, hogy fél órán át semmire nem akar gondolni.

A francia helyzet a következő: tegnap egy olyan műsort néztünk, ahol az ország legjobb pékjét keresték. Először az adott pékség kenyerét kóstolták és pontozták, majd a pékek kaptak egy feladatot, amit teljesíteniük kellett, tegnap éppen azt, hogy süssenek valamit tormával. Mivel itt a pékségek fantasztikus süteményeket is produkálnak, a show nem volt olyan szürke, mint amilyennek hangzik.

A másik műsor, még aznap este egy ingatlanügynökös reality volt. Három ingatlanos kűzd a műsorban úgy, hogy egy párnak a megadott igényei szerint javasolniuk kell egy lakást vagy házat és azt megmutatni nekik, illetve rábeszélni őket, hogy az miért az a legmegfelelőbb számukra. A végén a pár választ egyet a három küzül és az az ingatlanos akinek a javaslatát választották 3 pontot kap. Nem kötelesek vételi ajánlatot tenni az ingatlanra a műsor végén, de megtehetik.

Jópofa. Egy magyar néző számára a műsor legérdekesebb része az ingatlanok ára volt. Tegnap 150 m2 körüli lakásokat és egy házat mutattak be, 3-4 hálószobával 150 millió forint körül. Hihetetlen drágák a francia ingatlanok a magyarországi árakhoz képest, bár egy amerikai talán nem lepődne meg.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *