Vasárnapi ebéd

A hétvégén nagyon szomorú voltam a lakásvadászat terén bekövetkezett sorozatos kudarcok miatt. Már két lakásra is igényt formáltunk és mindkét alkalommal egy másik érdeklődő nyerte el a tulajdonos szívét. Na jó, inkább a szimpátiáját. Itt egy lakásra 3-4 komoly érdeklődő jut.  Anyukám pedig kb. 3 hét múlva érkezik látogatóba egy hétre és nekünk még mindig nincs lakásunk. Meg amúgy is, nem csak ezért, hanem mert itt az ideje hogy legyen már!

Szóval, a szomorúságomat csak a kulináris élvezetek tudták enyhíteni. Vasárnap délelőtt Korinával és Francoise-al elmentünk baguette-ért és osztrigáért. Igen, osztrigáért. Én is alig akartam hinni a fülemnek, amikor mondta. A pékség előtt állt az osztriga árus, itt lehetett vásárolni. Az osztriga több méretben jön és tizenkettessével adják, amihez mindig adnak egy ráadást ajándékba. Számomra meglepő módon, 4,50 euró volt 12+1 db. Ez volt a vasárnapi előétel.

Nagyon nagyon sajnálom, hogy nem szeretem a tengeri herkentyűket. Mindig megkóstolom, hátha változik az ízlésem, de eddig nem tette. Azért az osztriga egy komoly dolog. Én többnyire csak az amerikai filmekben láttam ilyet, illetve be kell vallanom, hogy New Yorkban egy alkalommal a görög főnököm elvitt vacsorázni a feleségével és ő rendelt ott osztrigát, amit én is megkóstoltam. Sajnos akkor sem ízlett, csupán a dolog eleganciájától voltan elájulva.

Itt a tengerhez közel élvezhetném ezeknek a különlegességeket és nem is kirívóan drágán! Szerencsére Korina imádta és borzalommal vegyes büszkeséggel figyeltem délben, ahogy kibányászta az osztrigát a kagylójából és becuppantotta. Ennyi. A gyerekem 3 évesen osztrigát eszik és szereti. Irigykedem.

A menü egyébként 5 fogásos volt.

  • osztriga és fehérbor – nekem sárgadinnye, emire Korina sem mondott nemet
  • sült borjú párolt répa, krumpli és borsó kíséretében mustárral és vörösbor
  • sajtválogatás baguette-el
  • 2 gombóc karamellás körte fagyi csokoládé öntettel
  • kávé

Ilyenkor szép az élet Franciaországban!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *