Jardin des Plants – a botanikus kert

Az elmúlt napokban a lakáskeresési problémáink teljesen lefoglaltak és annyira elszomorítottak, hogy írni sem volt kedvem. Már a harmadik lakást adták másnak, amit ki akartunk bérelni. Minden az időzítésen és a tulajdonoson múlik, mi nem tehetünk mást, mint naponta 4x nézzük a neten, hogy van-e új lakás és Ivo azonnal ír és telefonál.

Viszont a mai délutánra sikerült magamnak szervezni egy találkozót. Nem skype, nem viber, sem pedig gtalk. Élő! Regisztráltam ugyanis az expat.com oldalon – ahol mellesleg én vagyok az egyetlen Nantes-i magyar – és találtam egy amerikai hölgyet, aki a 2,5 éves és 10 hetes gyerekeivel 4 hete költözött Nantes-ba, mert a férje az itteni egyetemre jár erdészet és kereskedelem szakra. Semmi mást nem tudtam egyelőre róluk, csak hogy ő is új itt, nem dolgozik és barátokat keres.

botanical-garden-638563__180

Gyerekes találkozót beszéltünk meg szerdára és mivel egymástől elég távol lakunk, a belvárosban találkoztuk, mert az nagyjából fél óra tömegközlekedéssel mindkettőnknek. A Nantes-i botanikus kert egy szuper hely, én már voltam ott tavaly. Természetesen gyönyörű de mindemellett van még játszótér, állatsimogató és körhinta is a gyerekeknek. Kisebb mesterséges tavak bukkannak fel itt-ott és a bokrokból minden évben más formájú alakokat vágnak ki, ezzel szórakoztatják a nagyérdeműt. És ingyenes!

Hét hektáros területen fekszik a belvárosban, több mint 10 000 élő fajt, 800 m2 üvegházat találhatunk itt és több mint 50 000 virágfajtát ültetnek minden évszakban a virágoskertjébe, amely a 4 legjobb francia botanikus kert között van.

Fél háromkor találkoztunk új amerikai barátnőmmel, Lindsay-vel. Bejártuk az egész kertet, időztünk a játszótéren, a gyerekek futkároztak és körhintáztak. De a legjobb az volt, hogy végre egy szimpatikus emberrel folyékonyan tudtam beszélni. Lindsay egyáltalán nem beszél franciául, de nem is célja megtanulni mert sajnos csak 6 hónapig fognak itt maradni, aztán áthelyezik a férjét. Nagyon szimpatikus, igen laza hölgy az amerikaiak szokásos vidám alaphozzáállásával. Iskolaigazgató volt Kanadában mielőtt idejöttek, ez azért nem semmi. A gyerkekei is aranyosak voltak, Korina jót játszott Wyatt-al, aki még nem sokat beszél, de szerintem ez kifejezetten áldásos volt a jelen helyzetben. Egyilk gyerek sem traumatizálódott a nyelvi hiányosságai miatt, csak játszottak.

Nem tudok nagy dolgokat írni, de nekem hihetetlenül jó délután volt, rengeteget beszélgettünk és alig akartam hazamenni. Mint egy igazán jó randi végén. Nincs külföldön nagyobb kincs, mint amikor egy magadhoz picit hasonlóval találkozol és tudtok beszélgetni,

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *