A technika átveszi az uralmat

A mai napot kutatással, olvasással és gondolkodással töltötöm. Egyrészt különböző ingyenes online tanfolyamokat keresek a blogolásról és a digitális marketingről, másrészt felfedeztem az entrepreneur.com angol nyelvű weboldalt, ami a vállalkozóknak és vállalkozókról szól. A manapság nagyon divatos start-up élettel és eredményekkel is foglalkozik, amit olvasva az ember úgy érzi hogy manapság bárkiből lehet sikeres vállalkozó ha van egy jó ötlete és persze pénze a megvalósításhoz. Nálam még egyik sincs meg, de hiszem hogy előbb-utóbb meglesz.

A legtőbb találmány természetesen az informatika világából származik, vagy azon alapulval frissít fel egy-egy iparágat illetve megoldást talál bizonyos munkakörökben az állandóan felmerülő problémákra. Én ezt egyszerűen hihetetlenül izgalmasnak találom. Mintha minden munkahelyi nyűgre, gondra lenne egy megoldás valahol amit egy programozó meg tud valósítani az informatika segítségével.

Egyik ilyen volt a Ring Video Doorbell, ami egy olyan videós kaputelefon, emit a mobilunkhoz lehet csatlakoztatni wifi segítségével és akkor is meg tudjuk nézni, hogy ki csenget be hozzánk, amikor nem vagyunk otthon, illetve beszélni is tudunk vele a kaputelefonon a telefonunk segítségével (IOS vagy Android applikációval – ne kérdezze senki hogy ez mi, mert nem értem én sem pontosan)! Azért ez durva, nem? Ezt 4 évvel ezelőtt találta fel az amerikai Jamie Siminoff Santa Monicában, aki azóta dollármilliomos lett. Los Angelesben pedig 55%-kal csökkent a betörések száma, mióta az emberek felszerelik ezt a kütyüt a házaikba.

Kicsit elkezdtem keresgélni az interneten, hogy Magyarországon van-e ilyen, vagy valami hasonló eszköz. Van bizony! Nem is gondoltam volna. 30 000-100 000 forint között válogathat az ember a hasonló wifi okos video-kaputelefonok között. Ez az eszköz biztonsági kameraként is szolgál, fotót és videót is lehet vele rögzíteni, úgyhogy a lefülelhető bárki, aki az otthonunk körül ólálkodik. Gondolom ez csak a családi házaknál működik a társasházaknál nem, de ki tudja.

Engem, mindenesetre meglepett, hogy ilyesmilétezik már, arról nem is beszélve hogy mennyi minden más is lehet, amiről még nem is hallottam!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *