Francia IKEA

Végre eljött az idő, hogy szívfájdalom nélkül mehettünk nézelődni az IKEA-ba! Igaz ma csak ágyat és egy polc+tv állvány kombinációt nézni mentünk, de aki már egyszer betette a lábát at IKEA-ba az nagyon jól tudja hogy megy ez. Lehetetlen csak azt megvenni amiért mentél.

Gyorsan csináltattunk egy Family kártyát, hogy az akciókat igénybe tudjuk venni, mert megláttunk egy ajánlatot miszerint 65 centért a miénk lehet egy kávé és egy fahéjas csiga… már mentünk is az étterembe. Minden majdnem ugyanolyan, mint Budapesten kivéve egyet. A kávét. Mondtam is Ivonak, hogy ne rohanjunk azért a kávéért, mert szerintem szörnyű, de Franciaországban valamit egy eurónál kevesebbért engem is elvarázsolt. Lássanak csodát, a francia IKEA-ban finom a kávé. Ezt úgy csinálják, hogy az italautomata, ami a kávét is adja, tud espresszót, kapucsinót, és latte macchiatot is! És finom! Cuki kis mini palacsintákat is lehet kapni hármasával. Jól indult a dolog.

img_20161013_183817

A kávét leszámítva minden ugyanolyan, mint Magyarországon. Sokat nézelődtünk és mindent meg akartunk venni, tekintettel arra hogy holnap kulcsot kapunk az albérletünkhöz. Aztán sikerült jobb belátásra térnünk és a felesleges dolgok közül csak a képkeretek irányába csábultunk el, mert kitaláltam, hogy Korina rajzait beletehetnénk és az jó lenne a gyerekszobába, Ivo pedig talált a neten egy szuper képet ami az összes fröccs típust bemutatja. Az utóbbi természetesen a nappaliba lesz.

Egy KOPARDAL ágyat vittünk haza, mert a hálószobánk nagyon kicsi és valami könnyed kinézetű és szerkezetű ágyra volt szükségünk, ami azért mégiscsak 160 cm széles, mert különben nekem nem marad helyem az ágyban. Ezen kívül egy 2×4 részes KALLAX szürke-fa hatású polcot vettünk, ami könyvespolc és tévéállvány lesz egyben. Vettünk egy 160-as lepedöt is, türkizkéket.

Szombaton kapunk kölcsön egy kinyitható sötétkék kanapét, sok konyhai eszközt meg párnákat és egy mosógépet, és 4 széket már kaptunk szerdán. Alakul a dolog. A régi bérlőtől még pluszban sikerült megvenni egy használt, 2 éves fehér MALM 4 fiókos komódot Korina szobájába 50 euróért, de ebben az a legjobb mégiscsak az, hogy ott van már összeszerelve a lakásban. Ivo szombaton megy el apukájával a bútorokért, ami egy egész napos program lesz nekik. Amúgy pedig az összes dobozunknak át kell vándorolnia Ivo szüleinek garázsából a lakásunkba. Ez el fog tartani egy darabig.

20161013_110002

Ezt a kis cuki narancssárga gurulós tartót nagyon szeretném majd beszerezni, de egyelőre fogalmunk sincs hogy kell-e vagy lesz-e hova tenni.

Nehéz külföldön ésszel vásárolni, ugyanis az ember eleinte mindent átszámít. Ha mindig ezt teszi, akkor sosem vesz meg semmit, ergo egyszer csak abbahagyja. Viszont innentől kezdve beáll egy érdekes jelenség, mert a dolgok kezdenek olcsónak tűnni, ugyanis kicsik a számok a magyar összegekhez képest. De hát ez csak 10 euró, amaz meg 20. Húsz eruró kevésnek tűnik, de hatezer forint meg soknak, főleg ha egy lepedőről van szó.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *