Őszi szünet

Beköltöztünk. Még vannak apróbb hiányosságok, ruhakupacok a földön és egy kicsit “steril” a lakás függönyük és képek nélkül, de teljesen lakható. Annyira ki volt centizve a beköltözés, hogy akkor aludtunk mi is ott először, amikor anyukám gépe október 18-án éjjel leszállt Nantes-ban. Azóta leginkább tursitáskodunk, megspékelve itt-ott néhány lakberendezéshez szükséges feladattal. Egy kis templomnézés, egy kis hajszárító vásárlás, egy kis séta a várban, egy kis asztalterítő hajkurászás. És persze esténként olvasom a Nők Lapját, amivel anyukám meglepett, ugyanis kihozta nekem az összeset mióta nem vagyok otthon. Korina pedig kapott sok, szép, új kötött holmit.

20161019_153901

Csütörtök délben tárkonyos csirkeragulevest főztünk és mire elksézült rájöttünk, hogy nincs itthon merítőkanál. Gyorsan lefutottam az utcánk végén lévő boltba, ahol dugóhúzó, krumplipucoló, műanyagpoharak de még osztriganyitó kés is volt, de merítőkanál az nem. Megoldottuk, de hogy miként, az top secret.

Három napon át Nantes belvárosával ismerkedtünk. Először Ivoval aztán nélküle fedeztük fel, mert ő még csavarokat és ruhaszárítót shoppingolt, illetve a Korina ruhásszekrényét festette le. Hamarosan ez is megérkezik a lakásunkba, csak apósom garázsából ide kell varázsolni.

Nagyon jó volt a belvárosban sétálgatni, minden templomba bemenni (mind ingyenes és gyönyörű) a boltok kirakatait nézegetni és végül megtalálni az utat hazafelé. Korina is jött velünk, elég jól bírta a sétálást, csak sajnos még így sem fáradt el eléggé estére, mert elalváskor továbbra is megy a huzavona és az alkudozás. Vajon kire ütött ez a gyerek?

21-én este Ivo szüleihez voltunk hivatalosak nagycsaládos vacsorára, ugyanis Ivo bátyjának a felesége, és a kisfia is ott laknak most egy hétig. Szó szerint váltottak minket. Mi kiköltöztünk az emeletről, ők pedig be. Corfmat családi airbnb. Jönnek-mennek a gyerekek és az unokák.

Anyukám 25-én, kedden utazik vissza Magyarországra, de utána még tart nálunk az őszi szünet, egészen november 2-ig, úgyhogy Korinának majd ki kell találni programokat. A legjobb szerencsére az, hogy itt van most a kuzin a szomszédban, így szerintem legtöbbször hozzájuk fogunk átjárni játszós-délutánokra.

img_20161019_221817

Nekem is szünet van most a nyelviskolában. Szerencsére, illetve inkább mondjuk úgy, hogy hosszas nyomozásom eredményeként, sikerült találnom egy másik nyelviskolát is, amit november első hetében kezdek majd. Kedden és csütörtökön fogok oda járni délutánonként 2-2 órát és folytatni fogom a szerda reggeli órámat is. Így talán gyorsabban magamra szedem a tudást. Sajnos úgy érzem, hogy a nyelvtan tanítás nem túl erős, illetve keveslem eddig a házi feladatot. Remélem az új nyelviskola betölti majd a hozzá fűzött reményeimet!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One Reply to “Őszi szünet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *