Raclette party

A hétvégén sajnos beteg voltam, valami influenza szerű dolgot kaphattam el, mert csak a fejem, a torkom és a hátam fájt és úgy általában nagyon gyengének éreztem magamat. Így semmi hasznosat vagy izgalmasat nem csináltam, azt leszámítva hogy vasárnap este Ivo szüleihez voltunk hivatalosak vacsorára. Addigra kicsit összeszedtem magamat.

Kisebb buli alakult ki, ugyanis ott volt Ivo testvére a feleségével és a kisfiukkal, valamint Ivo anyukájának a legjobb barátnője a férjével és az egyik lányukkal. 9 felnőtt és 2 gyerek.

A raclette egy francia sajt neve és a készüléké is, amin a sajtot megolvasztják. Ősszel és télen szokták ezt enni, mivel jó nehéz étel. Nagyon praktikus bulikra is, mert mindenki a saját ételét sütögeti, úgy ahogy akarja, az előkészülethez csak annyi kell, hogy a főtt krumplit meg kell főzni. A többi hozzávaló hideg, ezeket lehet a kis fém lapátokba belepakolni és a sütő platniján megsütni, megolvasztani. Többnyire sonka, tojás és sajt kerül a lapátkákba, de van aki a kockára vágott főtt krumplira rétegezi a sonkát és a sajtot, és egyben süti meg.

Természetesen ilyen alkalmakkor a legjobb borok kerülnek elő Ivo apukájának a pincéjéből. A tegnapi este fénypontjai a Bock Royal Cuvé, a Bock Imperium 2008 és a St. Andrea Merengője voltak. Közben lecsúszott még egy kis pálinka is, csak hogy az emésztést elősegítse. Véletlenül éppen volt 2 féle barack, meggy, Irsai Olivér, törköly a magyar vonalról és egy francia eper pálinka. Nálunk Budapesten nem volt soha ekkora választék!

A vacsora alatt a gyerekek a Hamupipőkét nézték dvd-n, mindenkinek buli volt. Este fél tízkor indultunk el hazafelé Korinával, mivel Ivo ott maradt a szülői házban hogy egy kis online pókerrel koronázza meg az estét a tesójával együtt, aki hétfőn hazautazik Abu Dhabiba.

Korina kivételesen velem egy ágyban aludt el, úgyhogy szépen megtanítottam neki, hogy most csajbuli van. Elég hamar elsajátította a kifejezést.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *