Pénteki hírmorzsák

A képen a lakásunktól nem messze lévő étterem látható, ahova mindig odasüt a nap, így állandóan ül valaki a kinti asztaloknál is ebben a szép őszi időben. Egyszer majd én is szeretnék ott üldögélni.

Elsőként drága Lilla barátnőm szülinapjáról szeretnék szót ejteni, ami ma van és és nagyon szomorú vagyok, hogy nem ünnepelhetek vele idén Pécsen.

Kigömbölyödtünk picit:

Az Ízek, imák, szerelmek c. filmben inspirált minket Julia Roberts azzal, hogy Olaszországban nem a pizzaevésről mondott le, hanem vett egy számmal nagyobb farmert. Én is így fogok járni hamarosan. Mióta egész nap többnyire otthon vagyunk mindketten jobban ki tudjuk találni hogy mit főzzünk és minden nap valami olyat eszünk, amit nagyon kívánunk, ezért felkúsztak ránk a kilók. A baguette és a sajt sem segít, amit egy igazi francia naponta kétszer fogyaszt. Még jó, hogy én nem vagyok francia! Arról nem is beszélve, hogy folyton vagy egy kávé vagy jobb esetben egy tea van a kezünkben, mert mindig innánk valalmit. Én már cukor nélkül iszom mindkettőt, csak egy kis tejet teszek bele.

Az új nyelviskolám:

A suli egy lakásban van berendezve, nagyon pici és ketten viszik a bizniszt, de eddig úgy látom, hogy szuper. Egy Nicolas nevű, magas, vékony, szakállas, göndör hajú, fél fülbevalós francia srác a tanárom. Ahogy a másik suliban mindenki lány volt, itt megjelentek a fiúk, a férjek. A csoportom tagjai egy 40-es amerikai, Daniel, egy húszas-harmincas vigyorgó osztrák, Matthias, egy szupertrendi arab srác, Hassan és egy huszonegynéhány éves lány, aki szerintem mexikói és alig értettem, amit mondott, mert amikor franciául beszél akkor is olyan mintha spanyolul beszélne. Az arabust kivéve mindenkinek francia a párja.

Tiszta otthon, rendes ház:

Amikor beköltöztünk 60m2-es albérletünkbe szigorúan elhatároztuk, hogy mindennek meglesz a helye és rendet fogunk tartani. Illetve én leginkább arra vágytam, hogy a dolgok ne legyenek mindig elöl. Az ebédlőasztalon virág díszelegjen, semmi más. Ennek elég gyorsan vége szakadt, mert valahogy mindig találok a szobákban oda nem való dolgokat. Pedig nagyon igyekszem, de nem vagyok hajlandó egész nap pakolni. Mondjuk az sem segít, hogy Korina nonstop hurcolássza a játékait a szobája és a nappali között. A hálószobánk majdnem rendben van, de ott alig töltünk időt. Akinek van valami hasznos tippje, hogyan lehet elérni a ” minden nap rend van” állapotot otthon anélkül, hogy állandóan pakolnánk, szívesen fogadom.

Sport:

Jaj, kellene sportolnom valamit! Rettenetes vagyok ilyen szempontból, lusta is, meg alulmotivált is, csak tudom, hogy jót tenne ha mozognék, plusz nem háborogna annyira a lelkiismeretem a pékségek előtt. Sajnos minden sportot utálok, ha arról van szó hogy nekem kell űzni. Csak aerobicra szeretek járni és azt is leginkább Vera barátnőmmel, aki most Budapesten él. Sok helyen egy évre kell beiratkozni és fizetni de én nem bírom az ilyen jellegű kötöttségeket, ha sportról van szó. Nantes-ban rengetegen futnak, a Loire mentén és máshol is és sok a biciklis is. Az is igaz, hogy itt a szervezett sport drágább, mint otthon.

Facebook függőség:

Zsófi vagyok és Facebook függő. Sosem nyomultam sokat a közösségi oldalakon, általában naponta egyszer ránéztem és ha bulizni mentem akkor világgá kürtöltem a boldogságomat. Jó volt így. Most, hogy nem találkozom naponta emberekkel a munkahelyemen, a nyelviskola sem mindennapos és a boltokban is igen korlátozottan tudok kommunikálni, nagyon magányosnak érzem magamat. Ezért rendszeresen a FB-n lógok. Szerencsére nem hosszú ideig, de állandóan nézegetem. Ez az egyetlen szál, ami állandóan összeköt a barátaimmal és ismerőseimmel, ahol más emberekről megtudhatok valamit. Bármit. Bár sajnos egyre ritkábban posztolnak ilyesmit. Számomra a Facebook most terápiát, az izoláció megtörését jelenti.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Replies to “Pénteki hírmorzsák”

    1. Nagyon komoly ez a weboldal a zónázásról! Milyen alapos és teljeskörű. A koncepció tetszik nekem is, de én aélalmatlan vagyok arra, hogy ilyen részletességgel listákat írjak minden zónára. Viszont Nálunk is csak 5 zóna van, ami azonnal felvidított. Lehet, hogy kipróbálom a zóna light verziót a saját kedvemre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *