Parc de Procé – Park a város szívében

 

Az igazi gyerekszórakoztató körhinta. Az ősz hajú, copfos körhinta mester nem csak megnyomta az indulás gombot, hanem hosszasan tájékoztatta az ifjoncokat. Hogy miről, azt nem tudom, de Ivo azt mondta, hogy ő egy igazi, régi vágású körhintás, aki szereti amit csinál.

A 11,3 hektár terrületet elfoglaló parkban sétáltunk vasárnap délután, ami kicsit a Central Parkra emlékeztetett a szépen lenyírt fűvel, a tavacskával, amin ezer kacsa úszott. Csak egy kis részét jártuk be, mert kezdett beesteledni és még haza is akartunk sétálni, de tavasszal és nyáron mesés lehet itt tölteni a napot, alig várom. A tél nem az én műfajom.

20161106_16135520161106_164751

A parkot a 19. században alakították ki a már ott álló, 1789-ben épült udvarház körül. 1830-ban építtette újjá az udvarházat Saint-Pére-en Retz polgármestere, Marion de Procé, akiről a park a nevét kapta.

Nantes városa 1912-ben vette meg, amikor még nem voltak körülötte lakóházak, de most már a város nyugati részén teljesen körbeölelik az épületek. Az elmúlt 30 évben folyamatos felújítások folytak és beültették rododendronokkal, magnóliákkal, dáliákkal, hangával és fuksziával.

Az internetről kellett megtudnom, hogy Nantesban 8 nagy park van összesen, úgyhogy lesz mit bejárni tavasszal ugyanis én eddig csak hármat láttam a nyolcból.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *