Új kuzin született!

Ma egy francia kórház szülészeti osztályán jártunk ugyanis hétfőn megszületett a Ton That – Corfmat család legújabb fiú unokája, akit 2 naposan mi is meglátogattunk. A jelen állás a férjem oldaláról 4 fiú unoka és egy lány. Miénk a lány. Én nem tudok ezzel versenyezni, illetve hasonló számokat hozni, mert nincsen testvérem és nem tervezek 5 gyermekes anyuka lenni.

Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a kórház. Kívülről rettenetes, egy koszos, kocka épület (lésd fotó), magyaros kórházhangulat, de amint beléptünk tudtam, hogy ez csak a látszat.

A folyosó falain aranyos rajzok, marticák voltak végig. Kis katicák, nyuszik, gombák, nem túl sok, pont annyi hogy az ember jobban érezze magát ha körülnéz maga körül.

A sógornőm egy egy ágyas szobában lakott a picúrral. A szülészeten egyébként két ágyas szobáknál nagyobb nincsen. Itt van egy alap TB és az ember fizethet mellé kiegészítő egészségbiztosítást, akkor van teljeskörűen biztosítva. Ha a maximumot fizeted, akkor jár az egy ágyas szoba.

A szoba tágas, volt benne egy távirányítóval állítható ágy, egy szuper szoptatósfotel, párna, pelenkázó, babafürdető mosdó a pelenkázóval egy szintben, tévé, egy szekrény a ruháknak és egyebeknek, fürdőszoba modern zuhannyal, vécével. Mint egy picit rideg hotelszoba. Szuper, ha azt nézzük, hogy a szülés utáni pihenést lehet a kisbabával együtt ilyen körülmények közt tölteni.

Amikor odaértünk már sokan voltunk, mert a sógornőm családja is ott volt és ugyebár van nekik már egy három és fél éves kisfiuk, aki nagy erőkkel autózott a földön és berregett hozzá. Korina azonnal csatlakozott a nagyobbik kuzinjához és hiába erőslködtünk, hogy nézze meg a kisbabát, nem nagyon érdekelte. Befalta a kapott csokis kekszet, és boldogan játszott a földön. Végül pedig megnyomogatta az ágyhoz tartozó távirányítót, mert felmászni nem engedtük.

A baba nagyon édes volt, fekete a haja és csak egy picit sírdogált, amíg ott voltunk. Meg is beszéltük, hogy milyen jó, hogy még nem beszél, nem mozog és nem töri a fejét rosszalkodáson.

Nagyon jó érzés volt, hogy végre jó helyen vagyunk, ott, ahol a dolgok történnek. Ott tudtunk velük lenni ebben a fantasztikus pillanatban, a családdal lehettünk. Együtt. Rajta leszünk a fotókon. Ez általában nem nagy dolog, de ha az ember férje nem magyar és ráadásul a férj családja is szanaszét szóródott a világban, a meghitt családi pillanatok száma elég korlátozott.

Egyik kuzint sem láthattuk mini korukban, mert mindenki máshol lakott. Van aki Nantesban született, van aki Amszterdamban, Korina pedig Budapesten. Nem lehet azonnal röpködni és persze a gyerek nem akkor jön, amikorra az ember a repülőjegyét megveszi, tehát ez nem nagyon tervezhető.

Nekem nagyon fontos, hogy a szeretteim nagy pillanataiban osztozhassak, lássam az újszülött babáikat, táncoljak az esküvőiken, koccintsak a kerek, nagy szülinapjaikon.

Most szólok, kedves barátnőim, hogy aki férjhez akar menni vagy szülni tervez, időben értesítsen, hogy ott lehessek!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One Reply to “Új kuzin született!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *