Otthon egy vírussal

Egész héten beteg vagyok, hol jobban, hol kevésbé. Minden nap ködös a fejem és valamim fáj, váltakozó sorrendben. Mindenki beteg amúgy errefelé, az óvónő, a csoporttásaim fele a nyelviskolában és itt ragadtak a szürke, esős napok. Kivéve a férjemet. Ő sosem beteg és valahogy a Korina által hazahozott bacikat is ki tudja kerülni. Vajon hogyan csinálja?

Amikor az ember iskolába jár, vagy dolgozik egy kis betegség még nem mindig a legrosszabb hír. Ilyenkor, ha már kicsit jobban vagyunk, de még az orvos nem enged vissza az életbe, lehet nyugodtan olvasgatni, sorozatokat vagy filmet nézni órákon keresztül. Én viszont alapvetően itthon vagyok, úgyhogy nem tudott semmi feldobni, csak a gyógyulás reménye és még egy valami. Az, hogy holnap, pénteken, november 25-én folytatódik a Gilmore Girls (Szívek szállodája) négy, egyenként másfél órás epizóddal, amelynek első részéhez reményeim szerint már másnap hozzájutok. Milyen kár, hogy nem hétfőn vagy kedden debütált, úgy az egész betegeskedésem más színben tűnt volna fel, mivel anélkül mélyedhettem volna el benne, hogy lelkiismeretfurdalásom lett volna a többi elmaradt feladatom miatt.

Természetesen mindenki ezzel a hírrel foglalkozik ezen a héten. Nem tudom jómagam sem kivonni ezalól, ugyanis nagy kedvencem volt és lesz is. Igaz, nincs akkora felhajtás körülötte mintha a Csillagok Háborúja új részét várnánk, de így is számtalan várakozással teli, lelkes cikket lehet olvasni róla. Talán mert egy igazán bájos sorozat, mindennapi problémákkal.

Rengeteg borozós, lasagna evős, beszélgetős, csajos este emléke fűződik hozzá, amikor számtalan részt néztünk meg egymásutánban általában hajnali kettőig. Ezt hívják binge watching-nak az angolok, ami egy nagyon találó kifejezés, mert egy kis függőséget és abbahagyhatatlanságot sugall. Így volt.

Azt hiszem, hogy megvan a pécsi karácsonyi program, lehet bekészíteni a vörösbort mert 4 x 1,5 órát kell majd folyamatosan végignéznünk. Vajon addig a gyerekeinket hova fogjuk tenni?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 Replies to “Otthon egy vírussal”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *