A karácsonyi bulik

A karácsonyi készülődés már jó ideje nem csak családi körben történik. A cégek is szívesen rendeznek kisebb-nagyobb karácsonyi bulikat és barátainkkal is gyakran találkozunk egy pohár forraltborra vagy egyébre egy bárban vagy karácsonyi vásárban. Mindenki a vérmérsékletéhez mérten, ugyebár.

Mivel én egyéni válllalkozó vagyok, nem vagyok hivatalos semmilyen céges buliba, a Nantes English Corner pedig olyan pici még, hogy korainak tartottam szervezni egyet. Hiányzik a jóféle céges vacsi, borozás, beszélgetés egy kis karaoke-val vagy játék-kaszinózással és tánccal egybekötve. A lényeg a jó társaság, akikkel lehet együtt örülni és időnként szomorkodni vagy bosszankodni a világ dolgain. Ezt az űrt úgy próbálom betölteni, hogy minden adandó alkalmat megragadok a karácsonyozásra. A végeredmény az lett, hogy végül idén megyek a legtöbb karácsonyi rendezvényre az életemben. Igazán jól jártam! Ki gondolta volna…

1. Ovis karácsonyi vásár

Ezen már túlvagyunk. Szombat délelőtt volt a vásár az ovi udvarán. Mint tavaly, készítettem sütit a sütivásárra (idén kókuszgolyót), lehetett könyvet, zöldségeket, teát és forralt bort venni. A szülők beszélgettek míg a gyerekek játszottak. Aki rendelt fenyőfát az ott vehette át.

2. Karácsonyi batyu-buli a Szenior Klubban

Ez a program jövő pénteken lesz. A rendezvény pont az utolsó angol órám után kezdődik. Meghívtam egy amerikai ismerősömet a klubba, hogy a tanítványaim lássanak-halljanak eredeti angol beszédet és kipróbálhassák magukat. Mindenki hoz valami kis ennivalót és beszélgetünk. Szerintem lesz egy kis pezsgő vagy bor is. Valami magyar specialitást várnak ide is, de még nem találtam ki, hogy mit viszek. A pogácsán gondolkodom, az már többször is sikert aratott más helyeken.

3. Esti borozás az angolszász anyukákkal

Előbújt a szervező énem. Miután már egy éve járok havonta a mama-baba találkozókra, amelyek délelőtt vagy kora délután vannak, úgy gondoltam, hogy ideje megvizsgálni vannak-e bulizós anyukák a csapatban. Meghirdettem tehát egy találkozót – hol máshol, mint a Facebookoon – péntek estére Nantes egyik híres-neves tere melletti bárban! Első francia telefonos asztalfoglalásom is ez volt. Hétből hét anyukát érdekelt a dolog, aztán persze volt aki megbetegedett, volt akinek pedig a férje dugóba került hazafelé menet, így hárman maradtunk. Nagyon szuper kis este volt, mivel felfedeztünk egy jó erős karácsonyi sört és hosszasan nevetgéltünk azon, hogy hogyan boldogulunk franciahonban, miközben egy ősz hajú DJ szolgáltatta a jó kis funky zenét.

4. Gigantikus karácsonyi házibuli Ivo gyerekkori barátjának a szüleinél

Ivo gyerekkori jóbarátjának a szülei egy óriási házban laknak, amelyben a szobáknak nincs ajtaja, gerendák lógnak ki a felból és sziklák a földből. Vadromantika  a javából.  Persze a szülők sem hétköznapiak. Az anyuka egy gyönyörű, fiatalos nyugdíjas, az apuka pedig simán elmenne egy magyar rockernek a hosszú, ősz hajával és lendületével. Minden decemberben rendeznek egy gigantikus házibulit a nantes-i házukban, ahova meghívják a barátaikat és a fiuk barátait is, így egy szuper vegyes csapat jön össze. Mindenki hoz valami ételt és italt de azt hiszem hogy az osztrigás asztal mindenléppen a saját beszerzésük volt. A pezsgő mellette szintén. Meghívnak egy zenekart is, idén egy reggae csapat volt, a Roots Ark,  és éjféltől egy DJ szórakoztatta a vendégeket. Az emberek áramlottak egyik teremből a másikba, ettek, ittak, táncoltak, beszélgettek. Egy nap majd én is fogok egy ilyen házibulit rendezni, hogy hol, azt még nem tudom, mert egy társasház erre teljességgel alkalmatlan.

5. Karácsonyi ünnepség a Franciaország-Nagy-Britannia Egyesületnél

Ez egy szolíd, családi program lesz most vasárnap. A brit hagyományok szerint lesz Christmas carol éneklés, forraltbor, sherry és ajándék a gyerekeknek. Mesélték, hogy nem mindig a Mikulás hozza itt az ajándékot, egyik évben például egy rénszarvas volt. Kíváncsi leszek…

Így telnek a napok karácsony előtt Nantes-ban.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *